16-01-09

GO PED ESR 750

Geen log ding maar een handelbaar en samenvouwbare step, kan zo in een hoek van de kamer of hall.

Een snelle step, met een electro motor zeer handig in de stad, bv om een  boodschap in een winkel te halen, iets af te leveren, je kan vlot door het gestremde verkeer uw bestemming bereiken aan een verwaarloosbare kilometer prijs, want de step heeft genoeg aan enkele centen per laadbeurt.

S'morgens vroeg een broodje bij de versbakkerij halen , met de haren door de vroege ochtenwind strelen, heerlijk met deze step, waar je rechtstaand of zittend in een mum van tijd, en geluidloos ter plaatse bent.

123groenrijde
 

16:00 Gepost door groenrijder in B ) Fietsen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: go ped esr750, elekrische step |  Facebook |

01-04-08

De Electrische fietsen pagina

 Update

Film who killed the electric car , GENT 23 okt. 2008
zie ook : 
http://elektrische-voertuigen.skynetblogs.be/category/1316592/1/A+%29+Berichten

 groen bovenbanner1

De FLYER, Mogelijk een der beste fietsen ter wereld.

Met slechts en lichte druk op de pedalen van uw Flyer fiets ga je vooruit. langs velden en wegen, door stad en streek of  over de hoogste heuvels en bergen. De elektrische motor die voor trapondersteuning zorgt iqs fluisterstil maar voelt u wel. De Zwitserse Fabrikant Flyer heeft jaren ervaring met het maken van elektrische fietsen voor de Europese markt, meer dan enig ander merk.

De Flyer fietsen zijn van een zeer hoog gehalte zodat ze ook zonder inschakeling van de motor uiterst goed rijden zodat je bij tegenwind of bergop enkel dan indien gewenst de hulp van de motor kan oproepen. 

Op de Flyer worden de nieuwste batterijtechnologieën toegepast zoals de Lithium Ion batterijen dia als de meest vooruitstrevende ter wereld gezien worden.

Met zijn laadtijd van slechts drie uur voor een 10Ah battery, die bovendien maar twee kilogram weegt rij je in alle rust een negentig km ver .

Daar de batteru simpelweg afgenomen kan worden, kan je deze vlot opladen op een stopplaats, een taverne restaurant, camping, enz.

Door het totale licht gewicht van 22 kg behoort deze elektrische fiets tot een der lichtste op de markt

Mede door de centrale plaats van de aandrijving dichtbij de batterij, zorgt dit voor een uitstekende overbrenging zonder lange draadverbindingen. Daardoor is ook het vervangen van een wiel of band een gemakkelijke handeling zonder gebruik van speciaal gereedschap.

 

flyer-elec.fiets

De Elektrische fietsen Flyer

Verdeler Nederland:

Verdeler België:

 

17-03-08

Berichtenpagina

Voor de milieu bewuste lezers:

Nieuwe filmvoorstelling: ‘Who killed the electric car?’ op donderdag 23 oktober 2008, 19u30 in de Sphinx Cinema, Sint-Michielshelling 3 te Gent.

‘Who killed the electric car?’ is een Engelstalige documentaire (V.S. 2006) met Franse ondertiteling. Filmmaker Chris Paine sleepte met deze film tal van onderscheidingen in de wacht.
Joeri Van Mierlo, docent aan de vakgroep Elektrotechniek en Energietechniek van de Vrije Universiteit Brussel leidt de film in.
Na de voorstelling krijgt u een drankje aangeboden in het Sphinx-café. Op die manier kan u gezellig napraten en ideeën uitwisselen
.

 

MEER INFO OVER DE FILM + INSCHRIJVEN

Toegang: 5 euro*. U betaalt ter plaatse.
Reserveer snel uw een plaatsje bij ARGUS, het milieupunt van KBC en Cera, 03 202 90 70, Eiermarkt 8, 2000 ANTWERPEN.

 

 

 

 groen bovenbanner1

WETGEVING VOOR ELEKTRISCH ONDERSTEUNENDE FIETSEN

Wettelijke eisen met betrekking tot het gebruik van een elektrische fiets : volgens de Europese wetgeving behoort een "elektrische fiets" tot de fietsen. Drie vereisten zijn daarbij van belang :

1. Er moet sprake zijn van trapbekrachtiging, ondersteuning wordt alleen geleverd als U zelf meetrapt, wanneer er niet zelf getrapt wordt dan werkt de motor ook niet mee.
2. Een ondersteuning tot een snelheid van 25 km/u
3. het geleverde MOTOR vermogen is maximaal 250 Watt

Door deze eisen heb je geen rijbewijs nodig, geen verzekering, geen helmplicht, al is een fietshelm altijd aan te raden,  is er geen leeftijdsgrens en mag je gewoon op de fietspaden blijven rijden.Een E kwaliteitsfiets heeft bijvoorbeeld een  borstelloze BionX motor welke in het achterwiel is gemonteerd.

 Er bestaan ook sets waarbij je uw eigen vertrouwde fiets kan ombouwen naar een elektrisch ondersteunde fiets met behoud van de oorspronkelijke versnellingen,  dit bestaat uit de Bionx motor ingebouwd in een wiel met spaken, in verschillende formaten, het NiMH batterijpakket, licht en betrouwbaar (24V/8Ah), de bedieningscomputer, lader en benodigde bedrading.

Een ietsje handige Roger bouwt zijn persoonlijke fiets in geen tijd om naar een ondersteunende all round verplaatsmachine.

 BIONX MOTORKIT

Prijs : € 1.195  BTW in. -Prijs 2008.

Motorvermogen : nominaal 250W, piek 450W
Bereik : afhankelijk van assistentie modus 30 km. tot 70 km.
Motor : borstelloze naafmotor
Gewicht : motor 3.5 kg. - batterij 4.1 kg.
Maten : motor in achterwiel leverbaar in 20", 24", 26"en 28" wielvelg
Batterij : type 24 Volt 8 Amp NiMH , op bagagedrager of aan het frame, afneembaar.
Oplaadtijd : op fiets tijdens G modi, of via lader ong. 3 uur
Garantie : 2 jaar op elektrische & elektronische componenten, 1 jaar op de  batterij .

 

groen onderbanner2