14-12-09

Free Duck made by Ducati

 

 

Free Duck, het voertuig die je uit wind en regen houdt.

Een handig wagentje voor twee, of met een pak bagage.
Het wagentje kan je krijgen volledig op elektriciteit, of een Hybride die je zowel op benzine als elektrisch kan rijden, een leuk stadswagentje die vanaf 17 december 2009 door de post in Damme zal getest worden, ze kregen drie van die wagentjes toegewezen, net zoals in enkele andere landen, die het wagentje zullen evalueren.

Een mens die zichzelf respecteert kan dit enkel maar toejuichen zeker nu met alle negatieve geruchten over het klimaat, en elke druppel op die hete plaat telt voor twee.

De tijd is gekomen om onze zienswijze en gewoonten over vervoer en milieu  ernstig te gaan bijschaven, ook voor de toekomst van onze kinderen.

 

http://www.freeduck.eu/gallery/index.html#

1groenrijder-freeduck

Dit zou onder andere ook een ideaal wagentje zijn die de natuurvrienden

 Met oog op het milieuaspect is rijden in een elektrisch aangedreven voertuig vele malen beter omdat zij geen schadelijke uitstoot veroorzaken. Hoewel er echter wel CO2 wordt geproduceerd bij het opwekken van de stroom in de elektriciteitscentrales, die wel vele malen minder is dan bij individuele verbrandingmotoren.
Weet ook dat  het rijden in bijvoorbeeld een elektrische auto omgerekend € 1,- aan energie per 100 kilometer kost. Dat is een tiende van de kosten die een auto met een verbrandingsmotor maakt.
Daar het merendeel van de verplaatsingen in Vlaanderen eigenlijk relatief klein is , ongeveer 50 km per dag of minder, rijdt die al voor 300 euro per jaar, waar iemand met een benzine of diesel voertuig, bij dezelfde omstandigheden gewoon een 2000-3000 euro mag ophoesten, dit zonder rekening te houden met de vrees en zekerheid dat fosielle brandstoffen almaar duurder zullen worden. 
Ook help je zo mee aan het tegenwerken van de opwarming van de  planeet, want de tijd is niet meer zo veraf dat je niet anders meer kan dan alternatief te gaan rijden.

 

   

07-12-09

Renault electric

 

Renault is sederd lange tijd in stilte aan enkele elektrische wagen aan het werken, die nu proefdraaien op enkele locaties en begin 2011  in de toonzalen zouden te vinden zijn.
Voor ons kan het niet snel genoeg gaan.
Wat een rust zou het zijn dat je ook in de stad de volgels terug hoort fluiten, het kabbelen der fontijnen of het geruis in de bomen, zonder overstelpt te worden door allerhande motorengekletter.
De fransen zijn goed bezig, en de regering stelt nu al 5000 euro ter beschikking bij de aankoop van een E mobiel, terwijl ze in Belgie nog zitten te vitten hoeveel opslag de parlementsleden van alle regeringen  wel moeten ontvangen.

Als een van de kleinste eurolanden kan belgie er prat op gaan de meeste politiekers te hebben.


In het juridisch studenten maandblad Ars Aequi van oktober beschreef hoogleraar rechtswetenschap Hendrik Vuye van de Universiteit van Hasselt hoe het echt zit. Hij noemt België een paradijs voor het staatsrecht. Nergens draven er zoveel ministers, volksvertegenwoordigers en instellingen door elkaar.  
Het federale parlement de Kamer, en de Senaat .
Dat zijn er twee. Gevolgd door het Parlement van de Vlaamse Gemeenschap, het Parlement van het Waalse Gewest, het Parlement van de Franse Gemeenschap, het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap en het Parlement van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest. dus zeven.... nee hoor, dan nog de Vergadering van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de Vergadering van de Franse Gemeenschapscommissie ... en geen mens die er nog aanuit geraakt.
Ze lachen zich een breuk in de omringende landen, er leven meer politiekers van de staatsinkomsten dan dat er zelfstandigen zijn in Belgenmoppenland.

Over naar de auto's op elektriciteit..

renaultE

 

Meer weten: 

http://www.renault-ze.com/uk/#/uk/home.html