14-12-09

Free Duck made by Ducati

 

 

Free Duck, het voertuig die je uit wind en regen houdt.

Een handig wagentje voor twee, of met een pak bagage.
Het wagentje kan je krijgen volledig op elektriciteit, of een Hybride die je zowel op benzine als elektrisch kan rijden, een leuk stadswagentje die vanaf 17 december 2009 door de post in Damme zal getest worden, ze kregen drie van die wagentjes toegewezen, net zoals in enkele andere landen, die het wagentje zullen evalueren.

Een mens die zichzelf respecteert kan dit enkel maar toejuichen zeker nu met alle negatieve geruchten over het klimaat, en elke druppel op die hete plaat telt voor twee.

De tijd is gekomen om onze zienswijze en gewoonten over vervoer en milieu  ernstig te gaan bijschaven, ook voor de toekomst van onze kinderen.

 

http://www.freeduck.eu/gallery/index.html#

1groenrijder-freeduck

Dit zou onder andere ook een ideaal wagentje zijn die de natuurvrienden

 Met oog op het milieuaspect is rijden in een elektrisch aangedreven voertuig vele malen beter omdat zij geen schadelijke uitstoot veroorzaken. Hoewel er echter wel CO2 wordt geproduceerd bij het opwekken van de stroom in de elektriciteitscentrales, die wel vele malen minder is dan bij individuele verbrandingmotoren.
Weet ook dat  het rijden in bijvoorbeeld een elektrische auto omgerekend € 1,- aan energie per 100 kilometer kost. Dat is een tiende van de kosten die een auto met een verbrandingsmotor maakt.
Daar het merendeel van de verplaatsingen in Vlaanderen eigenlijk relatief klein is , ongeveer 50 km per dag of minder, rijdt die al voor 300 euro per jaar, waar iemand met een benzine of diesel voertuig, bij dezelfde omstandigheden gewoon een 2000-3000 euro mag ophoesten, dit zonder rekening te houden met de vrees en zekerheid dat fosielle brandstoffen almaar duurder zullen worden. 
Ook help je zo mee aan het tegenwerken van de opwarming van de  planeet, want de tijd is niet meer zo veraf dat je niet anders meer kan dan alternatief te gaan rijden.

 

   

Commentaren

profiteurkes De vakbonden zijn er weer eens tegen, waarschijnlijk omdat ze geen inmenging hebben gehad, dus geen steekpenningen te rapen voor de dikke heren.
Met een argument van, je kan niet wegspringen als een kamion afkomt.
Alsof je kan wegspringen als een tien of meertonner afkomt op uw fietsje of brommer, zo zie je maar dt die hoge heren zelf geeen benul hebben wat het is in weer en wind je job te moeten doen.
Een tip, jpu je bezig waar je het best in bent, heren van de Pakbonen,.. jezelf verrijken.

Gepost door: kafka | 19-12-09

Gezocht Waar zou ik dit wagentje, de free dick, kunnen kopen, want dat is stukken beter dan wat je nu als scootmobiel kan kopen. Iemand een idee ?

Gepost door: rogier | 19-12-09

Pas op met mooie verhalen en niet getoonde prijzen. Zag een site die met vele merken mobielscooters reklame maakt langs allerlei gratis kanalen zoals 2e hands Kapaza en marktplaats, zonder de prijzen te vermelden....zeker te mijden, deze malifide zogezegde voordelige A mobiles sealers.

Een ernstige en zichzelf respecterende zaak plaatst geen '' gratis zoekertjes''...voor je het weet zit je in zak en as!!
Ik kan er van meespreken, van hun prijzen, n.v.t, of n.o.t.k, Koop liever bij een eerlijke handelaar die de prijzen durft te plaatsen.
Je kan ze in Vlaanderen meestal wel vinden.Gepost door: Kamiel | 27-12-09

Ik ben op zoek naar zoiets,
met bescherming tegen lawaai,tegen de zon,er moet materie zijn tegen de kilte vervelende klanken en licht/of andere wisselingen.zoals velux dat beschermd tegen de kou en hitte.
Maar bestaat er 2de hands of eerlijke handelaars?
IK heb te veel last van details van weersuitdrukkingen.
Kunt u me helpen?

Gepost door: david kostenbaum | 04-06-13

Na een ongeval op 29/07/ 2013 werd mijn scooter BREEZE spoedig door de hersteller opgehaald
nu zou ik willen weten hoe het zolang duurd eer de vervangstukken ter plaatse zijn zodat mijn scooter kan hersteld worden

Gepost door: De Vos Roger | 08-08-13

Aan de invoerder van breeze scootmobiles nog steeds heb ik geen beriichtje ontvangen dat mijn scooter klaar is.Langs deze weg vraag ik andere breeze scooterrijders hoelang zij moesten wachten op wisselstukken email rogerdevos1936@hotmail.com dank u van een tevreden scooter rijder

Gepost door: De Vos Roger | 11-08-13

Zoek bezitters van BREEZE scooters. Graag zou ik van U vernemen hoe uw ervaring is met de wachttijd bij een herstelling van wisselstukken Die is nogal aan de lange kant geloof ik
Mijn E-MAIL IS ROGERDEVOS1936@HOTMAIL;COM Dank U

Gepost door: Roger De Vos | 11-08-13

De commentaren zijn gesloten.