20-11-07

Welkom

De groene gedachte

Deze blog, Elektrische voertuigen is gestart om u wegwijs te maken in het steeds groter wordende aanbod van allerhande elektrisch aangedreven voertuigen.zonder ooit volledig te zijn, mede door het steeds veranderende aanbod, proberen wij na verloop van tijd zo volledig mogelijk te zijn.

Zoals je al in de categorie indeling kon zien, volgen wij zowel de fietsen, scooters, auto's en andere voertuigen.

Ter bescherming van het milieu is dit een goede zaak, want elektrisch aangedreven voertuigen dregen bij aan een een zuiverder planeet, die wij met zen allen zwaar belasten op allerhande manieren, waarvan de auto een niet te verwaarlozen deel in heeft.

En daar een groot deel van onze verplaatsingen over korte afstanden gebeurt, zou een overstap naar een alternatief vervoermiddel zowel ons als de volgende generaties zeer ten goede komen.

Denken wij maar even aan alle 4 à 5 meterslange wagens die puffend en energieverslindend in de files staan, terwijl er duizenden tonnen giftige uitwasemingen zich vermengen met de voor ons zo belangrijke zuurstof .

Maar ook het ritje s'morgens vroeg naar de warme bakker, of met de peuter naar school gebeurt het best met een vlot en niet vervuilend voertuig,zelfs al was het maar voor die peuter.

Het argument dat ook elektrisiteitcentrales vervuilen is wel waar, maar deze vervuiling bedraagt veel minder en  kan je beter in de hand houden aan de bron, dan bij de miljoenen auto's elk afzonderlijk.

En als wij net zijn allen ons steentje bijdragen, komen wij niet meteen bij een betere, maar wel een gezondere wereld.

 

22:55 Gepost door groenrijder in A ) Berichten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

elekrisch rijden Sinds eergisteren zijn wij de trotse eigenaars van een elektrische scooter, de EVT 168. een verbazingwekkend vervoermiddel, pittig, stil en milieuvriendelijk.
Wat me nu bezighoud is het volgende: is het in België mogelijk om zelf een bestaande wagen om te bouwen naar een elektrische. De motors en batterijen zijn makkelijk te verkrijgen en ook het ombouwen is te doen maar wat zegt onze wetgeving daarover?
De bestaande elektrische auto's zoals de Reva en aanverwanten zijn leuke maar peperdure alternatieven.

Gepost door: Hans | 05-03-08

Dat de olieproducerende landen hun olie willen verkopen zolang het kan , en niet wakker liggen wat een vervuiling dat teweegbrengt, laat staan van de gevolgen voor de eco systeem van die vervuiling.
Ondertussen zitten verschillende wetenschappers, ingenieurs, en andere knappe bollen zich het hoofd te breken hoe, en wat er gedaan kan worden om minder afhankelijk te zijn van het zwarte goud.
Zo is er ene professor Yi cui van de Stanfort universiteit , een naam als een klok in de nano technologie die een silicium nanodraad ontwikkelde voor gebruik in batterij elektroden. Waardoor die een onwaarschijnlijk grote opslag capaciteit krijgen.
Waardoor met bijkomend ondezoek bv elektrische auto’s met een oplading, honderden kilometer zouden kunnen afleggen aan een snelheid die de ontploffingsmotor evenaart.
Zoals met vele vindingen komt de geldmachine op gang, en zo heeft Saudi Arabië onze vriend een luttele 10 miljoen dollar subsidie cadeau gedaan .
Net zoals nog andere onderzoekers ook deze Arabische sint op bezoek kregen, of zoals vele patenten voor grof geld opgekocht worden door de olie producerende landen.
Daardoor loop te ontwikkeling van nieuwe technologieën steevast vast omdat deze uitvindingen opgekocht, en diep weggeborgen worden in een woestijnkluis.
Net zoals deze vinding , die een stille dood zal sterven.

Gepost door: Kees Deemstra | 16-02-09

Dan moet hij goedgekeurd worden, gehomologeerd, Dus best even navraag doen in een keuringsbureau

Gepost door: rogier | 28-02-09

De commentaren zijn gesloten.